22. heinäkuuta 2012

Paras kahvikakku


Kesä on taas vierähtänyt hups heijaa vaan, autotallia ollaan pykätty, kun lopputarkastuksen aika lähenee. Neulonut, en ole vaikka olis jokin tekele keskenkin. En myöskään leiponut, kun ne täytyy myös syödä ja no sen sitten tietää miten siinä käy.
Askarrellut olen, kotia sisustanut..mutta ei oikein mitään näytettävää.


Perjantaina jostain tuli kanelin tuoksu nenääni ja niin teki mieli korvapuusteja!
Leivoin eilen siis vierasvaraa pakkaseen. Sain tätä kahvikakkua siskon luona ja pitänyt monesti tehdäkin. Hyvää on..lie mistä lehdestä tämäkin ohje peräisin :) Onneksi joku kokeilee niin löydetään ne jyvät akanoista, ei tarvitse itse kokeilla kaiken maailman pullia ja piiraita, nih! No, mutta jaan tässä nyt tämän ohjeen niin voitte itse kokeilla.

Paras Kahvikakku

taikina:
200 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilja-aromia
1 prk kermaviiliä
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa

muruseos:
1,5 dl ruskeaa sokeria (käytin muscavadoa)
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl margariinia tai voita

Pikaohje:
-vaahdota rasva ja sokeri
-vatkaa munat yksitellen joukkoon
-lisää vanilja-aromi ja kermaviili
-yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan
-nypi muruseoksen ainesosat sekaisin

Vuoraa halkaisijaltaan noin 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
Kaada puolet taikinasta pohjalle. Lisää päälle puolet muruseoksesta. Kaada päälle loppu taikina ja taikinan päälle loput muruseoksesta. Kerroksittain siis!
Paista 175 asteessa 50-60minuuttia.
Minulla oli kiertoilmauuni käytössä, laitoin kakun kylmään uuniin 170 asteeseen ja paistoin kakkua tunnin.

Koristelu:
1,5 dl tomusokeria
0,5 dl vaahterasiirappia

Lopuksi sekoita ainekset yhteen ja koristele täysin jäähtynyt kakku.

Itsellä koristeet jäi pois kun pakastin kakun. Siksi ei myöskään ole kuvassa. Makeata on ilman vaahterasiirappiakin :)