23. heinäkuuta 2014

Säätöleivontaa: Mustikka-pancake-pannukakkupiirakka *gluteeniton*


Mielenkiintoinen pläjäys tämä meikäläisen piti-olla-aamupala, mutta tulikin sitten jotain ihan muuta.
Ohjeenkin laitoin ylös jos joku haluaa toistaa. Hyvää tämä oli erityisesti jäätelön kanssa nautittuna.

2 reilua rkl maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
2,5 dl maitoa
3rkl sokeria(intiaanisokeria)
2 dl tattarijauhoja
2dl (pensas)mustikoita
pannun pohjalle 3rkl kirnuvoita

Hiero tuorejuusto ja munat tasaiseksi massaksi, lisää maito ja jauhot+muut ainekset koko aika sekoittaen. Anna turvota 15minuuttia. Laita uuni päälle ja vuokaan 3rkl voita ja vuoka uuniin jotta voi sulaa. Kaada taikina päälle ja paista 200 asteessa 30-50min. kunnes väri hyvä..oikeasti tuntui että se oli siellä tunnin. :P

Tarjoile kera jäätelön, hyvä myös eväänä pysyy ehjänä kädessä.



Rauhaa ja rakkautta! Toivottaa peace -ruusu.

Lomaleipomuksena Bagel

 Innostuin leipomaan bageleita, kun seuraamastani Gluteenitonta leivontaa -blogista ohjeen löysin. Halusin kuvat hieman myös tekovaiheita ja kertoa että jos innostuit varaathan leipomiseen aikaa n. 3-4tuntia. Minä tein näitä sitten yöhön asti, kun ensin ajattelin vaan pientä iltapalaa värkätä. ;)


Ensin tehtiin juuri, jonka annettiin seistä huoneenlämmössä tunti. Jo ensimmäisen puolen tunnin jälkeen kuplinta oli niin voimakasta että aloin jo keräämään leivontavermeitä ja aineksia esiin kaapeista.

 


Ainekset sekaisin juureen ja heti leipomaan, joka olikin haasteellista. Jauhoja apuna käyttäen yritin parhaani mukaan muotoilla ensin pullia ja sitten "donitseja". Liikaa jauhoja kun käytti taikina alkoikin murentumaan.
 

Rinkilöiden kohotuksen jälkeen seurasi uuvuttavin keittämisvaihe. Aikaa vievää.


Uunista tulleet bagelit. Eilen söin täytetyn, mutta muistinko kuvata??? No en! :D

Hyviä ovat kyllä, suosittelen. Aikaa vaan tosiaan kannattaa varata, ei ole mikään nopea leipomus.