7. maaliskuuta 2007

Neule koiralle

koko: kääpiöpinseri (narttu) pituus: 28cm ympärys: 14-16cm (riippuu langasta, itse olen käyttänyt 7-veljestä sekä nallea)

Luo 60silmukkaa sukkapuikoille. Neulo 2cm joustinneuletta. Lisää joka toisessa nurjassa välissä 1x10silmää. Neulo taas 2cm, ja lisää 10silmää tasaisin välein osa nurjissa ja osa oikeissa joustinneuleen kohdissa. Neulo näillä 80silmukalla joustinneuletta vielä 2cm.
Aloita sileäoikea neule ja jaa tasaisesti 4:lle puikolle kullekin 20silmukkaa. Neulo 4cm, sitten katso tassun paikat. Neulo 24silmukkaa, sitten 10 jotka heti siirrät langalle odottamaan. Sitten 12silmukkaa puikolle ja taas toiset 10silmukkaa jotka siirrät langalle odottamaan. Neulo kierros loppuun eli 24silmukkaa.
Jatka neulomista oikein 24silmukkaa ja käännä työ ja neulo 48 nurin. Jatka näillä silmukoilla sileää neuletta 12kerrosta. Neulo viimeinen kerros oikein.
Katkaise lanka ja neulo 12silmukalla, jotka jäivät puikolle odottamaan, sileää 12kerrosta.
Jatka tällä puikolla ja luo siihen 10silmukkaa tassunaukon paikalle ja neulo 48silmukkaa oikein ja luo toiset 10silmukkaa toisen tassunaukon kohdalle.
Nyt sinulla on taas 80silmukkaa. Jatka sileää neuletta kunnes koko kappaleen korkeus on 25cm. Aloita nyt joustinneule 3cm ja päätä. Päätä myös langan päät.
Nosta neljälle puikolle tassunaukoista 10, 10 ja 12kerroksesta kummaltakin puolen 6silmukkaa yhteensä 32silmukkaa.
Neulo näillä 32silmukalla joustinneuletta 2cm ja päätä. Tee toinen tassunaukko samoin.

Kokoa on suht helppo muuttaa pienemmälle tai hieman suuremmalle koiralle istuvaksi lisäämällä pituutta sekä lisäämällä aina 2 silmää tassujen väliin sekä aina kaksi kerrosta lisää tassun aukkojen sivuja neulottaessa, mitä rotevampi koira on kyseessä (lisää myös ympärykseen 8silmää) ja vähentämällä 2 silmää/2 kerrosta (vähennä myös 8 silmää) mitä pienempi koira. Iso koira vaatii jo pyöröpuikot ja kokeneemman (kuin minä) neulojan. Alkuun kannattaa mitata koiran strategiset mitat ja pituus.

Tämä ohje on narttukoiralle. Uroskoiran neuleessa pitää muistaa jättää vatsan alus lyhyemmäksi päättämällä sopiva määrä silmukoita noin 3-5cm aiemmin kuin päätät selkäosan työstäsi.

Jos vaihdat langan väriä, muista pitää aloituskohta aina samana näin jälki on siistimpää.

5 kommenttia:

 1. Kiitos että laitoit tuon ohjeen, taitaa kohta BlogiKoirammeRafi saada uuden villapaidan. Täytyy vaan vähän ohjetta muokata, niinkuin kaikkia ohjeita ... koska kyseessä on uroskoira ja haluan villapaidan alkavan jo hännästä tai loppuvan häntään. Muutaman paidan olen Rafille jo neulolut ja hän kantaa niitä kyllä ylpeänä päällään.

  VastaaPoista
 2. tosiaan neuleen ohje alkaa kaulasta..

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon ohjeesta! Alan heti kokeilemaan :) Pikkasen reilu viikko ja sitten tulee uusi perheen jäsen Amerikakarvatonterrieri, tyttö. Ja nyt on kaikki vaate ohjeet oikein tervetulleita :)

  VastaaPoista
 5. Ole hyvä :)Mukavaa olla avuksi.Jos tarvitset pipon ohjetta olen "löytänyt" sen jälleen :)

  VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)