10. marraskuuta 2011

Sininen hetki = Maapähkinävoi-suklaakeksit




Nämä ovat varmaankin parhaat keksit ikinä mitä olen tehnyt! Täällä venytetään senttejä ja tutkitaan jääkaappia ja pakastintakin, josko olisi jotain hyvää syötävää. Löytyi sitten vajaa purkki maapähkinävoita.
Ostin sitä kerran kaupasta kokeilunhaluisena laittaa paahtoleivän päälle, mutta oli niin tökötti tahnaa ettei meinannut lusikasta irrota. Osa tuotteesta päätyi eräänä sateisena sunnuntaina possun ja kerman kanssa pannulle. Hyvää oli, oikein lohturuokaa, sadekin sitten hellitti. Loppu pähkinävoista jäi näin ollen nököttämään jääkaapin perukoille, josta sen sitten tiistai iltana hokasin.
Kuukletin sitten haku sanalla maapähkinävoi, määpähkinävoikeksit ja maapähkinävoi-suklaakeksit ja tämä ohje taisi olla kolmas tärppi.
Kuten Ruokaa yms. -blogissa mainitaan; "ohje saattaa vaikuttaa ehkä vähän monimutkaiselta,mutta keksien teko on yllättävän nopeaa ja helppoa", pitää täsmälleenkin paikkansa. Juuri tämä lause sai minut kuitenkin tarttumaan kauhan varteen ja hetkeäkään en ole katunut.

Maapähkinävoi-suklaakeksit ovat täydellinen suolaisen ja makean kombinaatio,vähän kuin Snickerssiä söis..sanos hän.

Maapähkinävoi-suklaakeksit
(noin 30 kpl)


190g vehnäjauhoja
45g tummaa suklaajauhetta (cocoa tms)
1tl ruokasoodaa
100g sokeria
110 g fariinisokeria
115g suolatonta voita
65g maapähkinävoita
5ml vaniljauutetta
2 munaa
2rkl kermaviiliä


Täyte
90g tomusokeria
150g maapähkinävoita


Sekoita yhteen jauhot, suklaajauhe ja ruokasooda. 


Vatkaa voi, sokeri ja maapähkinävoi kevyeksi vaahdoksi. Lisää vanilja, munat ja kermaviili. Lisää sekaan kuivat aineet. 


Tee täyte. Sekoita yhteen tomusokeri ja maapähkinävoi.
Pyörittele täytteestä n. 30 kappaletta noin 1,5 cm kokoisia palloja.


Tee keksit niin, että pyörittelet täytepallon ympärille noin ruokalusikallisen verran taikinaa niin, että pallo peittyy joka puolelta. Asettele leivinpaperille.
Lopuksi paina pallot littanoiksi sokeroidulla juomalasin pohjalla. 


Paista 190C 7-9 minuuttia. 


Keksit kannattaa ottaa ennemmin hieman raakoina (noin seitsemän minuutin kohdalla) pois uunista, sillä näin niistä tulee jäähtyessään ihanan pehmeitä ja hieman sitkeitä.
                                               



(Huom! Minulla ei ollut fariinisokeria eikä kermaviiliä. Fariinisokerin korvasin ruokosokerilla ja kermaviilin päätin unohtaa. Seuraavalla kerralla sitten. Keksit näyttävät lähes taikinamaiselta edelleen, kun ne on aika ottaa ulos uunista, mutta käsikosketus paljastaa sen että kypsiä ovat.)

Tarjoiluehdotuksena tietysti kasa keksejä ja lasillinen kylmää maitoa!


2 kommenttia:

  1. Lurps! Näyttää ihanalta. Pitäisköhän ihan ruveta leipomaan..:)

    VastaaPoista
  2. Pirjo, No kyllä!! Tästä satsista tuli kyllä niin paljon, että juuri äsken vielä herkuttelin näillä.

    VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)