28. lokakuuta 2013

Pähkinä purtavaksi



Päätin alkaa illan iloksi tekemään raakasuklaata. Ensimmäinen kokeiluni viime syksynä ei ollut niin onnistunut, kuin tämä. Tein silloin aivan väärän ohjeen mukaan, siis minulle makujahan on monia. 

Olen jo lähes vuoden taipaleella siinä, että olen vähentänyt roimasti sokerin syöntiä. Salmiakki maistuu vielä toisinaan, mutta olin erittäin koukussa hedelmäkarkkeihin esim. nallekarkit ja tunsin että se ei ollut enää tervettä.
Maitosuklaankin jätin, koska homogenoidut maitotuotteet saavat vatsani sekaisin ja maitosuklaassa ei muuta sitten käytetäkään. Herkuttelen joko vähintään 55% tummalla suklaalla tai Dammenbergin Luomu Minttutummasuklaalla.

Tällä kertaa tosin näillä itse tehdyillä raakasuklailla. :)
Vasemmalla pähkinä-marja raakasuklaa ja oikealla mulperitoffeeta raakasuklaalla


Päädyin tekemään kahta makua, kun kumpaankaan minulla ei ollut tarpeeksi aineksia.


Valmiit mulperitoffeen (snickers; ei nyt ihan sama, mutta hyvä vaihtoehto) palat.
Maku olisi varmasti intensiivisempi jos minulla olisi ollut se 100g:a enemmän noita mulperinmarjoja.




Pähkinä-karpalo-rusina raakasuklaata


Käytin pohjana kahta eri ohjetta: Mulperitofferuudut täältä ja Pähkinöitä raakasuklaalla täältä.

Pidän makean ja suolaisen yhdistelmästä joten lisäsin niitä "taikinaan". Lisäksi minulta ei kaikkia ainesosia edes kaapista löytynyt joten jätin ne sitten vain pois. 

Mulperitoffeet suklaalla

100g mulperinmarjoja
0,5dl vettä
0,5tl ruususuolaa
1dl kaakaovoi
2rkl hunajaa
vaniljauutetta
1dl lucumaa
1rkl raakakaakaojauhetta
1,5dl manteleita rouhittuna

Tämä tehdään kuten yllä linkissä ja laitetaan vatiin ja pakastimeen kovettumaan. Sillä välin tehdään raakasuklaa Pähkinöitä raakasuklaalla -ohjeen mukaan, sillä lisäyksellä että laitoin hunajaa 3 rkl ja ripauksen ruususuolaa.

Otin vadin pakastimesta ja valutin raakasuklaan jäähtyneen toffeemassan päälle. Loppuun raakasuklaaseen sekoitin rusinoita, kuivattuja karpaloita ja pekaani- sekä saksanpähkinää. Jonka jälkeen levitin seoksen toiselle puolelle vuokaa, kun siihen sopivasti mahtui. Laitoin vuuan jälleen pakastimeen. Siivosin keittiötä. Keitin kahvia ja otin vuuan pakastimesta ja nyt saan mutustella näitä ihan yksin! :)


Tervetuloa uudet lukijat! Maistuisiko? 

Muoks. Alkuperäisen ohjeen hunaja määrä oli sittenkin varmasti ihan sopiva, maku tiivistyi jääkaappisäilytyksessä ja alkoi olemaan jo kohtalaisen ällön makeaa. :)

4 kommenttia:

  1. Voi nam nam maistuisi! ostin juuri tänään itselleni kaakaonibsejä rahkaan ja puuron sekaan. Kovasti tekisi mieli myös kokeilla tuota raakasuklaan tekoa kotona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vain kokeilemaan. :) Nibsejä en olekaan vielä maistanut.

      Poista
  2. Nyt alkoi tehdä makiaa mieli :--D Näyttää tavattoman herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..ja on herkullista, varsinkin toisena päivänä ja jääkaappikylmänä ihan täydellinen makuelämys ;)

      Poista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)