22. tammikuuta 2015

Kasvissosekeitosta leiväksi

 Tein ruuaksi kasvissosekeittoa. Siitä tuli jännän makuista. Ei pahaa, mutta ei mitenkään erityisen kohahduttavaakaan. Se vaan oli kasvissosekeitto valkoisilla pavuilla, kukkakaalilla, cashew pähkinöillä ja kvinoalla. Hyvin proteiinipitoinen.

 Onko houkuttelevan näköistä? Ei minustakaan.



Niin ja ruokaa ei koskaan heitetä roskiin, eihän! Vaikka olisinkin tehnyt keittoa joka maistuu taivaalliselta niin välillä sitä jää kaappiin semmoinen epämääräinen satsi. Siitä ei riitä kahdelle. Eikä viitsi yksinkään syödä, kun toiselle pitää kokata sitten muuta. Silloin teen lopusta keitosta (tai pottumuusista) tälläisia teeleipiä, rieskoja..ihan miksi haluaa kutsua.
Leipien määrä riippuu koosta. Näissä olin laiska ja tein hirveän isot kiekot pellille, nopeasti uuniin ja vielä nopeammin suuhun. :)

Teeleiviskät

Ohje pienelle määrälle kasvissosekeittoa

3 dl kasvissosekeittoa
1 muna
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (tahi vehnäjauhoa)
0,5dl gluteenittomia kaurahiutaleita
ripaus suolaa
3/4 tl leivinjauhetta

taputteluun jauhoja

Sekoita seos taikinamaiseksi. Jos tuntuu että ei ole taikinamainen lisää jauhoja.
Nosta lusikalla kökköjä pellille leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin sormin ohuiksi. Rei´itä haarukalla.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 15-30 minuuttia, riippuu ihan kiekkojen koosta.

Itse tein näillä summilla:
6dl kasvissosekeittoa
3 munaa
5dl gluteenittomia jauhoja/ jyttejauhoja
1dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1tl suolaa (vaikka keitossakin sitä jo oli)

Joukkoon voi vielä heittää juustoraastetta, yrttejä yms.

 Uuniin menossa.

 Uunissa paistuneet.

Tuli erityisen makoisan näköinen rapsakka reuna. Minä menen nyt herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)