21. elokuuta 2007

No onkos tullut talvi..

Eikös nämä sovi tänne nyt elo-kuumalla? Tämmöiset väkersin jotain kolmisen vuotta sitten Novita huopasesta ohje oli vyötteessä kai se on siellä vielläkin ;)
Nää oli itelle. Ei oo tullu paljon käytettyä kun on ollut niin leutoja talvet. Todella hikiset vanttuut. Sitten siskon tyttö sai tämmöset myös. Ne lasten kokoiset oli todella vaikea venuttaa pesun jälkeen oikean kokoisiksi. Hampaat irvessä miekkosen kanssa niitä venutettiin, toinen piti toisesta päästä ja toinen toisesta.. ei kyllä hajoa sitten millään! (yritystä oli ;) )

Sitten ois tämmöinen raitapipo. Taisin tehdä ihan tänä keväänä, Modassa oli ohje 5/2004. Todella kiva ja ihan lemppari kaikista niistä mitä oon itelle tehny.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Aika hyvän pipon saa kun luo pyörö tai sukkapuikoille 116 silmukkaa sitten valitsee mimmoista resoria haluaa tehdä esim. 5oikein ja 2nurin..ei ehkä ihan mee tasan no mut kuiteskin. Sitten tekee todella leveän siitä resorista, joku 10cm. Niin että korvan nipukka näkyy pipon alta (kun pipo valmis) ja resori on suurinpiirtein yhtä pitkä siinä suunnassa kuin korva on pitkä..
Sitten aloittaa sileän neuleen-jatkaa kunnes koitat pipoa päähän ja tuntuu että se on 1cm pään keskikohdasta, en osaa selittää mitä tarkoitan mut näin niitä pipoja teen. Sitten kaventaa aina kaksi silmää yhteen. Pari kierrosta ilma kavennuksia, kannattaa heti ekan kavennuskerran jälkeen koittaa pipoa päähän että kuinka monta välikierrosta tekee. Ettei tule "äkkikuolemaa" ;) eli pipo nousee yli korva käytävän ohi ja korvat jäätyy talvella. Sitten uudestaan kavennuskerros aina kaksi silmää yhteen oikein. Pari kerrosta ilman kavennuksia jne. kunnes on enää jotain 6silmää. Sitten lanka silmukoiden läpi ja päätä.
- - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - -- - -- - -- - - -- - - - -
Voisin tietysti tehdä sellaisen pipon vaikka kuva kuvalta systeeminä niin ohje oisi varmaan helpompi. Kyllä se lämpimien vaatteiden teko innostus on jo alkanut kun on ollut niin kylmää tää viikko.
Malli: Mie ite
Muokattu: 2.09.2007

1 kommentti:

  1. moikka, tulin vastavierailulle :)
    haluaisin myös kokeilla tuollaisten kintaiden tekoa. näyttävät todella mukavilta!

    VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)