18. lokakuuta 2010

Sukkia ja sadetta
Sillä välin kun Minttu tuijottaa ikkunasta syksyn vaihtumista talveksi, minä olen aloittanut taas pitkästä aikaa neulomaan villasukkia. Keväällä aloitin Novitan puolukka -langasta paria tekemään, valmiiksi eivät ehtineet joten tein ne ensimmäiseksi loppuun.


Välissä ehdin leipomaankin, no olen enemmänkin leiponut, mutta nämä ovat sen bloggaamisen ansainneet.Kinkkupasteijat
(12kpl)

 • 500 g voitaikinaa
 • 200 g kinkkukuutioita
 • 200 g valkosipuli- tuorejuustoa
 • 1 kananmuna
 • 50 g parmesan-juustoa
 • ruohosipulia
Ainekset sekoitetaan yhteen. Sulatetaan kokonainen taikinalevy (tai 5 levykaistaletta). Iso kaulitaan kokonaisena levyksi ja jaetaan kahteen yhtä suureen osaan (jaoin levykaistaleet puoliksi ja kaulitsin neliöitä vähän suuremmiksi). Puuveitsellä tai rullalla painetaan viiltoja keskelle levyjä tai neliöitä.
Täytteen voi laittaa pursotinpussiin tai levitellä lusikalla viiltojen päälle. Voitele toinen levyn (pysty)sivu (viiltojen ollessa vaakasuunnassa) kananmunalla ja käännä voitelematon puoli täytteen päälle ja sitten voideltu sivu sen päälle. Leikkaa rulla paloiksi ja käännä pellille saumapuoli alaspäin. Voitele munalla ja ripottele päälle vielä juustoraastetta.


Ohje pasteijoihin löytyy myös Ullan Elämä makeaksi -blogista. Itse sen verran tein muutoksia, että käytin ruohosipulituorejuustoa ja 150g kinkkukuutioita (vähennä suhteessa myös muita aineksia) ohjeesta tuli 10 pasteijaa, kun Ullan uunista tuli ulos 12kpl (kuvasta zoomattua) =) Tämä muunnos siksi, että pakastimessa oli voitaikinaa juuri se 5 levyä.


Sitten kävikin niin, että posti lykkäsi laatikkoon Novitan uusimman! Pitsisukat nähdessäni hain oitis, todellakin heti välittömästi ryntäsin lankakätköni luokse ja nappasin päällimmäisenä olleen tumman petroolin lankakerän 7 veikkaa mukaani ja istahdin sohvan nurkkaan puikoilla näpertämään. Kaunista pintaa alkoi heti syntyä kun kuvioneule alkaa heti nilkasta ja pitää neulomisen mielekkäänä jatkuessaan lähes kärkeen asti.

Ensimmäinen sukka olikin heti iltaan mennessä valmis ja ei kuin uutta silmukkaa langalle :)Mitäs kummaa täällä lattialla oikein on kun emäntä niin kovasti stä kuvailee, hmmm?


Muokattu 26.10.2012 Kinkkupasteijoiden ohjeen lisäys. 

4 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis kissa Sinulla on!
  meidänkin "tytöt" tykkää tarkkailla pihan tapahtumia ikkunasta...
  Lämpimiä ja värikkäitä sukkia,olet ollut ahkera!

  VastaaPoista
 2. Kurkistin noihin aikaisempiinkin postauksiin ja ihastelin tuota kaunista kisua. Kerrassaan nätti otus! <3
  Mmm, pasteijat näytti makoisilta ja sukat lämpimiltä, pitäisi itsekin tehdä molempia. :)

  VastaaPoista
 3. Minttu siinä odottelee ja katselee ikkunasta "koska ne synttärivieraat tulevat :)

  VastaaPoista
 4. Lumiruusu:
  Kiitos, ulkona on aina "jännempää".

  Tiina:
  Minttu kiittää, hän tuntuu kyllä tietävän ;)¨

  Satu:
  Työ olitte jo! ;)

  VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)