16. tammikuuta 2011

Key Lime Pie


 Uuden Koti ja Keittiö -lehden innoittamana, lähdin etsimään alkuperäistä ohjetta. Lehti kun vinkkasi että alkuperäiseen amerikkalaiseen versioon tulee kondensoitua maitoa.
"Haa, minullapa on sitä kaapissa" :tuumasin. Kauppalistaan vaan pikku lisäys (3 kpl luomu limeä) ja matkaan!

Key Lime Pie

Pohja:
n. 10 kpl Kantolan kaurakeksiä
2 rkl ruokosokeria
80 g suolatonta leivontamargariinia

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa
4 munan keltuaista
3: n limen mehu
1,5 limen kuoriraaste

Päälle:
2dl vispikermaa
1 rkl ruokosokeria
1,5 limen kuoriraaste

Pohja:
1. Murskaa keksit, miten ite näet parhaaksi, itse käytin sauvasekoitinta. Lisää sokeri ja sekoita.
2. Sulata margariini ja lisää muru seokseen.
3. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Itse käytin leivinpaperia vielä vuoan pohjalla, piiras on helpompi siirtää.
4. Paista uunissa, keskitasolla 175 asteessa 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte:
1. Erottele keltuaiset ja vaahdota ne. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi.
2. Pese limet hyvin. Raasta limeteistä kuori ja purista vasta sitten mehut.
3. Lisää mehut ja puolet kuoriraasteesta vaahtoon ja sekoita hyvin.
4. Kaada seos keksipohjan päälle ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa, 15 minuuttia.
5.Pinnan ei tarvitse saada väriä vain täytteen hyytyä. Jäähdytä noin 30 minuuttia.

Päälle:
1.Vaahdota kerma, mausta sokerilla.
2. Levitä piirakan päälle lusikalla ja nostele lusikalla huippuja kerman pintaan.
3. Koristele lopulla limen kuoriraasteella.

Nauti malttamattomana heti tai neljän tunnin kuluttua, jos odotat vieraita seuraavana päivänä, vielä parempaa piiras on silloin! :o)

Tässä vielä linkki sinne mistä tämän "suomensin":  http://www.kitchendaily.com/recipe/key-lime-pie-149772



Kissan pesä :)

7 kommenttia:

  1. On niin ihanan näköinen kakku, nam...

    Kissat kyllä rakastavat laatikoita!

    VastaaPoista
  2. Tulin kurkkaamaan, millainen on langankatkaisija vm. 2010 ja sehän näyttää varsin kilmulta tapaukselta! Ihana. :)

    Ja herkullisen näköisiä leipomuksia siulla täällä, nuo pannukakut alkoivat ainakin houkuttamaan...

    VastaaPoista
  3. Hei, siitä ristipistotyön kehystyksestä flexikehykseen. Tein sen niin, että otin sen kehyksen sisemmän renkaan, jonka avulla piirsin tukevalle pahville ympyrän (sisemmän renkaan ulointa kehää myöten) ja leikkasin irti. Sen päälle laitoin ristipistotyön ja sitten sen kehyksen ulomman renkaan siihen ympärille. Taakse jäi sitten niitä kankaan lipareita roikkumaan ja leikkasin ylimääräiset irti, mutta ne kannattaa leikata riittävän kaukaa (esim. 3 cm), jotta ne saa vielä nätisti käännettyä piiloon. Ylimääräiset voi liimata sinne kehyksen sisälle, mutta itse käytin kaksipuolista teippiä. Sitten leikkasin vielä pahvista samankokoisen ympyrän kuin edellä (tai ne kaksi ympyrää kannattaa leikata yhtä aikaa) ja liimasin/teippasin kaksipuoleisella teipillä sinne taakse kiinni. Ei ole takaa mikään kovin hyvännäköinen, mutta etupuoltahan sitä enimmäkseen katsellaan. :)

    VastaaPoista
  4. Oo miten herkun näköistä kakkua! Kiitti ohjeen jakamisesta, jos vaikka sais joskus aikaiseksi kokeilla itsekin.

    Jatan blogin kommenteissa kaipailit tumman turkoosia 7 veikkaa (värikoodi 191?), ja ainakin viime viikolla sitä oli parissakin tamperelaisessa kaupassa. Jos sulla siis on akuuttia tarvetta niin voin toimia lankadiilerinä. :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista :)
    Pirjo:
    Kissat ja laatikot= erottamattomia :)

    Marjo: Kannattaa kokeilla pannukakkuja ovat todella hyviä ja sun kommentista muistin kuinka hyviä ja ostin aineet niihin että saan taas tehdä :P

    MariJ:
    Kiitos, että jaksat valaista mua!

    Vilma:
    Mukavaa, että tulit käymään. Ei siinä mikään akuutti tilanne ole päällä, olin vain suunnitellut juuri siitä väristä yhden liivin, mutta nyt voin tällä syyllä käyttää kallimpaa lankaa :D

    VastaaPoista
  6. Piti tulla kertomaan, että tein tuon piirakan ja oli namia! Resepti pääsi mun reseptikirjaani. Kiitos reseptin jakamisesta!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Merikukka!

    Mukava kuulla.
    Mietin itse, että joko sitä "kehtaisi" tehdä uudestaan, vaikka jättää limet pois ja laittaa ennen täytettä keksipohjan päälle vadelmia..niitä ulkomaalaisia..joita pitää kypsentää ennen nauttimista..hmm.

    VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)