3. maaliskuuta 2011

Monen maun suklaakakku

Satuhäitä tulee katseltua monessakin mielessä, tiirailee muiden ihmisten elämää ja siinä sivussa kaiken näköisiä vinkkejä tarttuu mukaan ja tarjoilut kiinnostavat myös. Kuten myös tämä kakku.


Eräissä juhlissa morsiusparin leikatessa kakkuaan, minä odotin jännittyneenä että mitä sieltä sisältä paljastuu :D
 ja en pettynyt, näky oli mitä herkullisin..Valkoisen paksun peitteen alla oli tummanruskea sokerikakkupohja ja sen sisällä jotain vaaleanpunaista. Päättelin päällisen olevan tuorejuustoa (ei kai kukaan nyt noin paljon kermaa laita) ja kakun sisällä varmaankin vadelma tai mansikka -tuorejuustotäytettä..Mmmm. Varmaksi en voi kuitenkaan sanoa, mutta minun oli pakko saada tuollaista kakkua..ja eikun kehittelemään.
Huomauttaisin vielä, että olen vain tällainen harrastelija, tykkään leipoa ja laittaa ruokaa! :)


Kuitenkin ohjeeni meni siihen että päätin kakun sisään tuorejuuston sijaan laittaa mansikkarahkaa.


Suklaakakkupohja

3 munaa
1 dl sokeria
60 g tummaa suklaata sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl maitoa

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa mikroaaltouunissa vähitellen, yhteensä n. 3 minuuttia. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa muna-sokeri vaahtoon, sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää vähitellen sulaa suklaa ja sekoita tasaiseksi, lisää lopuksi maito. Kaada voideltuun/korppujauhotettuun n.20 cm vuokaan ja paista kiertoilmauunissa 155 asteessa n. 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan puoli tuntia ja kumoa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista ja täyttämistä.

Huom. pohjasta tulee ohut.

Kakun täyte

2 dl mansikoita soseena
1 dl vispikermaa vaahdotettuna
100 g maitorahkaa
1 rkl tomusokeria

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon maitorahka, mansikkasose ja tomusokeri.

Sitruunatuorejuusto

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta esim. Flora
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl lemon curdia
1 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2-4 liivatelehteä

Laita liivatteet ( käytin kaksi, mutta oli liian vähän) likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja notkista tuorejuusto. Yhdistä. Lisää joukkoon lemon curd ja tomusokeri, vatkaa tasaiseksi massaksi.
Kuumenna sitruunamehu mikrossa tai kattilassa kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatteet ja sekoita tasaiseksi nesteeksi. Lisää liivateseos tuorejuustomassan joukkoon koko ajan sekoittaen, itse käytän vatkainta. 

Kokoa kakku. Leikkaa kakku puoliksi ja täytä mansikkarahkalla. Nosta koko kakku leivinpaperin kanssa 23 cm irtophjavuoan keskelle ja laita reunakiinni. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperin pois ulkopuolelta.  Tuorejuustomassa levitetään kakun päälle ja reunoille niin että koko 23 cm vuoka on täynnä reunojaan myöden. Laita kelmu päälle ja kakku jäähtymään jääkaappiin 4-6 tunniksi.

Sen jälkeen voit nautiskella kakusta.
Pohjasta tuli aika tiivis, ehkäpä siis sokerikakkupohja on parempi vaihtoehto, siitä vaan muokkailemaan. :)
Satuhäissä kakun päällä oli myös punainen kiille ja kermavaahtopursotuksia, mutta näin hiihtolomalla en jaksanut väkertää.
Mansikkarahka oli hyvä, mutta jos vielä joskus teen tätä niin kyllä sillä tuorejuustolla ja sinnekin väliin liivatetta. Pysyy kuosissaan paremmin eikä täytteet valu.

2 kommenttia:

  1. Ai ai että on herkullisen näköistä! Namskis! :P´

    VastaaPoista
  2. Kakku oli erittäin hyvää :)
    Ihanaa, että saamme maistella näitä sinun leipomisia...Odottelemme täällä vesi kielellä seuraavaa makuelämystä :)))))

    VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)