26. maaliskuuta 2012

Minulla on uusi harrastus!!!!

 

Kaikki siis alkoi vasta  noin viikko sitten kun ostelin Hobboksista kirjoja ja törmäsin tämän kirjan alkuperäiseen versioon: Tatting! Googlella yritin sanaa kääntää ja eihän se sitä ymmärtänyt. Viipymättä singahdin Novitan klubi sivuille keskuteluun kysymään viisammilta apuja ja siellähän sana kääntyi käpyilyksi.

Kirjan ohjeissa virkkamiseen tarvittaisiin käpy ja eihän minulla sellaistakaan ihmettä ollut. Kuinka sitten äkkäsin selailla Novitan vanhoja keskusteluita ja joku viime vuonna oli miettinyt samoja asioita kuin minä nyt! Sieltä löysin sitten linkin seuraavaan videoon ja neulan metsästys alkoi. Mietin että jossain olin sellaisen nähnyt, mutta missä?
 Miekkosen vanhemmilla oltiin lauantaina kylässä ja otin neula asian puheeksi :) Sieltä sitten sain pitkän neulan lainaksi, oikea neula tosin pyöreäpäinen tämä oli terävä.. hihiiiiih! Tämähän lähti hyvin käyntiin ja eikun heti kokeilemaan kun kotiin pääsin.


Ensimmäinen neulalla käpyilty tai mitä lie; pendantti kukkakuvio!!!
Huom! Sormet täynnä reikiä.


Kaksi eilen tein innostuksissani ja tutkin lisää videoita youtubesta. Korvakoruiksi päätyvät nämä ensimmäiseni, olen niin ylpeä itsestäni! Suosittelen kyllä muillekin, aika helppoa oli, vaikeata tosin pitää pitsi suorassa ettei mene kieroon ja lanka tarpeaksi tiukalla ettei tule liian löysää pitsiä sekä vielä muistaa milloin solmitaan alapäästä (muoks. no silloin kun halutaan että päät kohtaa toisensa) ja milloin vedetään vain lanka silmukoiden läpi. Kyllä sen varmaan oppii, kun tekee!

4 kommenttia:

 1. Oi, kauniit :) Olen kuullut tuosta tekniikasta, mutta en ole vielä rohjennut kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Voi mahoton, miten kauniita! Herkkiä ja taidokkaita, nostan ihan hattua!

  Hieno kiipeilypuu on teillä, Minttu taitaa kyllä olla onnessaan. Meillä uunin päälle pääsee vain Leo, omin avuin, muuta katsovat vierestä ja ovat kateellisia.

  Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
 3. Pirjo:
  Kiitos paljon,opettelen kuitenkin vasta :) Tiedä miksi tästä kehitytään.

  VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)