4. tammikuuta 2013

Pöllö, pörrinkäinen ja kivikukkanen


Niinhän se taas menee, että mitä kauan odotit on nopeasti ohi. Itse tehdyissä on se hyvä puoli, että ne kuluvat käytössä. Muovilelut saattavat hajota jo ensileikissä.
Pipon virkkasin kummipojalle (3vuotta). Sain sen kuitenkin mahtumaan päähäni kuvausta varten sillä tein piposta reilun, että mahtuu kypärämyssy tai ohut fleecepipo alle. Joulupäivän aamuna oli pipo jo päähän haluttu :) Hyvä, sillä lapsista ei aina tiedä.Ohje: Oma. Loin silmukoita vastaamaan 52 cm:n päänympärystä ja virkkasin pylväitä, reunat viimeistelin kiinteillä silmukoilla. Malleja netistä näihin pipoihin löytyy ja varmasti ohjeitakin, jos tarvitsee.
Lanka: Novita Impivaara (016 ja 063), hieman Novita Samosta tai Miamia silmiin, Novita 7-veikkaa nokkaan + tupsuihin.
Puikko: nro 4
Inspiraatio hakusessa? Hats, Scarfs, OwlPör pör pörriäinen! Syksyllä nappasin vain kerät merseroitua puuvilla lankaa ja virkkuukoukun ja aloin virkkaamaan; tietämättä mitä tulee :) Kun pötkylä raitoineen oli edessäni homma olikin jo puoliksi selvä.


 Siskon tyttö sai tästä pörrinkäisestä kivan avaimenperän. Olisin tehnyt siivet rautalangasta ja sukkahousuista, jos olisin sen silloin kekannut. Idea niistä tuli myöhässä tietysti.

Ohje: oma
Lanka: merseroitua puuvillaa, keltaista ja mustaa
Puikko: nro 1,5
Tarvikkeet: vanua, irtosilmät tai napit, paperinarua, neulaa ja lankaa, liimaa, avaimenperä


Sain siskon tytöltä kiven pari vuotta sitten, josko minä keksisin miten siitä saisi tehtyä jollain tavalla pidettävän. Yritin etsiä kaiken näköisiä riipuspidikkeitä yms. Jotenkin en vain lämmennyt niille. Sainkin jo viime kesänä vaivihkaisia kyselyitä siskoltani, että joko olen koko asian unohtanut. En ollut en. Sitten nettiä selailin ja näin kun Brittan oli virkannut kivet pussiin, hyvin yksinkertainen ja kaunis idea!
Tyttö piti kovasti korustaan.
Sydäntä niin lämmittää, kun lahjat pääsivät heti käyttöön!

Ohje: oma
Lanka: merseroitu puuvilla
Puikko: nro 1,5
Muuta: vihreää vahanauhaa

1 kommentti:

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)