Olen testannut ja maistellut ja taas kerran testaillut. Nyt kyllä hipoo lähellä omia makumieltymyksiä nämä peltisämpylät. Sekoita, levitä, kohota ja paista. Voiko helpompaa ohjetta olla?
Kuten jo aiemminkin olen kertonut että olen jättänyt vehnän taakseni, ohrakin meni siinä samalla. Kaura kuitenkin on luonnostaan gluteenitonta joten sen jätin ruokavaliooni ja satunnaisesti syön myös (vehnätöntä) ruisleipää. Jos kaura ei sinulle sovi, voit koittaa ohjeeseen myös tattarihiutaleita ja korvata osan niistä myös ehkäpä perunahiutaleilla.
KAURAISAT PELTISÄMPYLÄT
20kpl
4dl gluteenittomia kaurahiutaleita Urtekram
0,5dl pellavasiemenrouhetta
0,5dl kuivattuja karpaloita
1dl auringonkukan siemeniä
1dl auringonkukan siemeniä
2dl porkkanaraastetta
1pss kuivahiivaa
9dl jauhoja, käytin näitä kolmea=1 dl kaurajauhoja,
4dl Semperin Fin mixiä, 4dl Finaxin Kuituleipäjauhoseosta
4dl Semperin Fin mixiä, 4dl Finaxin Kuituleipäjauhoseosta
1tl ruususuolaa
7,5dl 42 asteista vettä
0,5dl tummaa siirappia
0,5dl oliiviöljyä
Sekoita ainekset tässä järjestyksessä yhteen ja käytä hetki taikinakoneella. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperin päälle uunipellille jauhotetuin käsin. Anna kohota liinan alla 30-40 minuuttia. Painele taikinaan ruudut niin että siihen muodostuu 20sämpylää. Laita peltileipä uuniin 225 asteeseen ja paista 15-25minuuttia, käytin itse kiertoilmauunia jota en edes esilämmittänyt. Suosittelen esilämmitystä jos käytät tavallista uunia. Anna jäähtyä ja taittele tai leikkaa leivät paloiksi.
Sämpylät pystyy halkaisemaan, mikä tuntuu olevan hirveän tärkeää minulle. :)
..ja eikun ääntä kohti!
Muoks. Vähensin ohjeen hiivan määrä, kun viime erässä ainakin hiivan maku tunki liikaa läpi.
Muoks. Vähensin ohjeen hiivan määrä, kun viime erässä ainakin hiivan maku tunki liikaa läpi.
Näyttääpä hyvältä. Ja helpolta!
VastaaPoistaEn muista, oonko ikinä saanu sämpylöistä/leivästä tehtyä oikeasti syötävää, mutta voishan sitä taas koittaa :) Koitan noin kerran vuodessa, aina helpolla ohjeella. Mutta ehkä joskus vielä niitä vois syödäkki. Eli aion apinoida.
Sellasta se kokeileminen on. Vaikka näät jonkun ohjeen ja toinen kehuu sitä, siitä ei sitten tulekkaan hyvää. :) Mukava kuulla että tämä ohje kutkuttaa kokeilemaan.
PoistaNonni, hyvältä näyttää ja kuulostaa, tämä vois päästä meidänki allergikoille kokeiluun, kiitos ohjeesta! :)
VastaaPoistaOlepa hyvä! :)
PoistaNäyttää ihanalta. Mä leivon tosi harvoin leipää eli kyselenkin samalla mielipidettä, että voiskohan noi karpalot korvata mustikoilla?
VastaaPoistaKarpalot voi kokonaan jättää pois, se ei vaikuta leivän rakenteeseen mitenkään. Sattui vaan olemaan laatikossa niitä ja päätin kokeilla. :) Mustikat vähän epäilyttää. mutta kaikkea voi kokeilla.
PoistaKuivattuja mustikoita siis tarkotan tässä, tuoreita tai pakastettuja en itkkään laittais :D
PoistaYmmärsin kyllä että kuivattuja, silti olen sitä mieltä että kaikkea voi kokeilla. :)
PoistaAika herkullisen näköistä. Meinaa nälkä tulla tässä näytön ääressä. :P
VastaaPoistaHerkullisia nuo olivatkin ja karpaloita just sopivasti ;)
PoistaMinulla olisi sinulle blogillani haaste :). http://kasityokissa.blogspot.fi/
VastaaPoista