20. joulukuuta 2014

Helpot Inkivääripiparkakut *G*

 Leivoin pikapikaa piparkakun makuisia pipareita. En perusta siirappipiparkakkujen vaivalloisesta tekemisestä ja halusin jotain nopeaa, mutta joulun makuista. Löysin sitten Pinterestin kautta oivallisen ohjeen täällä, tuotakin ohjetta monet jakaneet blogeissaan niin erittäin epäselvää kenen ohje on! Versioin sitten tietysti määrät ja tein ohjeen gluteenittomana. :)

 Helpot inkivääripiparkakut
annoksesta tulee noin 20 piparia

melkein desi pehmeää kirnuvoita
1dl luomu sokeria
1,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1dl jyttejauhoja + vähän leipomiseen
2tl inkiväärijauhetta
1tl soodaa
0,5tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1/2 tl neilikkajauhetta
ripaus ruususuolaa
1 muna
1,5 rkl vettä
0,25 dl siirappia

4 rkl ruokosokeria

Lämmitä uuni 180 asteeseen (kiertoilma). Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Yhdistä kuivat aineet hyvin. Lisää voihin muna, vesi ja siirapii. Lisää jauhot, siivilän läpi jos koet tarpeelliseksi.Sekoita hyvin. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja paloittele kahteenkymmeneen palaan. Mittaa 4rkl sokeria pienelle lautaselle. Pyöritä palat palloiksi ja litistä pallot vasten sokeroitua lautasta. Sokeri tarttuu pintaan ja voit laskea piparit heti sokeripuoli ylöspäin leivinpaperin päälle. :) Jätä piparkakkujen väliin puolentoista sentin leviämisvara. Paista uunissa 180 asteessa n. 10-12minuuttia. Jäähdytä. Ohje onnistuu varmasti ihan mistä tahansa gluteenittomista jauhoista, käytin niitä mitä kaapista löytyi. 

Nämä ovat enemmänkin semmoisia kahvin tai glögin kanssa tarjottavia maukkaita pehmeitä piparkakkusia. Ilman juomaa liian kuivia. Hyviä, toivottavasti kokeilet! 

 Raa´at sokeriin painellut piparit.

Pellillinen valmiita piparkakkusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)