23. marraskuuta 2007

Antiikkia, antiikkia

Tässä nyt esittelen liesituulettimeni päällä olevia pikku maustepurkkeja vuodelta yksi ja kaksi. Siksi kun tästä oli keskustelua Liisan blogissa. Jos joku sattumoisin vaikka tietäisi miltä vuosiluvuilta nämä ovat niin olisi kiva tietää, sillä purkeissa ei vuosi lukuja lue.

Ensimmäisenä 1) Neiti Neilikat Paulig ja 2) Kockens. Kokin pulverissa on vielä 2/3 jauhetta jäljellä;mainittakoon lieventäväksi asianhaaraksi vielä se että hiiri puraisi neidin hatusta viime viikolla.3) Priman Valkopippuria sekä valkohameinen ja sinisellä kesähatulla varustettu 4) Ingefara eli Inkivääri Pauligilta tietenkin..

5) Sinkkiämpärin harmaassa jakkupuvussa Neilikka ehkä Gevalialta?(purkissa lukee myös Prima. Rouva 6) onkin vähän tuhdimpaa sorttia Lihamauste OTK:lta, 7) neidit SOK:lta Muskottipähkinä vaaleanpunaisessa essussa ja 8) Kaneli ruskeassa esiliinassaan (taitavat neidit tulleen suoraan kyökin puolelta). Tästä pikku neidistä näkyy toinen puoli seuraavassakin kuvassa 9) K- kauppiaitten Inkivääri.
Toinen vasemmalta mustassa korsetissa punaisen silkkiaamutakin kera 10) Maustepippuri Pauligilta. Hänen vieressään päätä pitempi muita 11) SOK:n Maustepippuri, ja viimeisenä ruskeassa leningissä Kaneli nro 12).

Kaiken kruunuksi 13) Afrikkalainen Palkopippuri eli Maustepippuri (suoraan Turusta) hän on myös nostanut hieman "avujaan" myös esille.
___________________________________________________________
Palkopippurin vieressä pieni puurasia Sötinetter purkin päällä lukee että
yksi tälläinen vastaa 2 palaa sokeria. Kai tämä on sitten makeutusainetta. Purkki on joskus sisältänyt 500kpl jotain.. nyt on enää jauhetta vähän jäljellä. Tai mikä lie on käyttötarkoitus ollut makeutusaineen loppumisen jälkeen. ;)
Saa laittaa kommenttia purkeista jos joku näyttää erikoisen viehättävältä =D

Täytyy vielä mainita että mummuni on joko tykännyt erityisesti Neilikan mausta tai sitten se on aina ollut se mauste jota on miettinyt kaupassa että olikos sitä kotona ja ostanut purkin varmuuden vuoksi;)

7 kommenttia:

 1. Vissiin ei tämmöiset äänestykset innosta kun ei ole mitään arvontaa lopuksi.. Arvonta vois auttaa.

  VastaaPoista
 2. Niin sehän voi olla totta.. Ajattelin vaan että ois kiva tietää mikä on muiden mielipide. Ajattelin järjestää arvonnan sitten joskus ens vuoden alku puolla kun tulee blogin pidossa se vuosi täyteen. =) Jaksaa sitten keksiä jotain palkintojakin paremmin. Tiedä sitten kiinnostaako sekään silti ketään.. ;)ei vais.

  VastaaPoista
 3. Minä äänestän numeroa 13 eli "afrikkalainen palkopippuri", hauska nimi, heh :)

  VastaaPoista
 4. Täytyy mainita että on myös oma suosikki, siis ennakko suosikki;)

  VastaaPoista
 5. Ihania purkkeja! Mukavaa että muillakin on vanhoja purkkeja. Jostain syystä kuvat ovat liian tummia koneelleni kuvista ei erota mitään. Joten tallensin kuvat ja muokkasin niitä kirkkaammaksi kuvaohjelmalla. En osaa päättää kauneinta purkkia mutta ehkä kuvassa kolme ovat parhaimmat purkit.
  T:Liisa

  VastaaPoista
 6. http://img546.imageshack.us/img546/9651/201208031456591.jpg

  Meiltäkin löytyy

  miltäköhän vuosikymmeneltä?! :)

  VastaaPoista
 7. En kyllä tiedä yhtään, arvailun puolelle menee 40-luvulta? Noita on ollut myös myynnissä kirppareilla ei mihinkään hohdokkaaseen hintaan tosin. Kun ei vaan raaski heittää pois.

  VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)