7. lokakuuta 2009

Kippo kuumaa kurpitsakeittoa


Tein valtaisan annoksen herkullista kurpitsakeittoa. Pikakirjoitan tähän ohjeen, jos vaikka jotakuta saattaisi kiinnostaa. Tästä riittää monelle, tai riippuu tietenkin syöjistä; noin kymmenelle hyvälle kaverille.


1 kg kuorittua talvikurpitsaa lohkoina
öljyä
3 keskikokoista kypsää tomaattia (ei ollu enempää)
2 dl appelsiinimehua
1 L vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl sokeria
3 tl currya
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta 
1 tlk kookosmaitoa
suolaa maun mukaan
(maizenaa suurustamiseen tarvittaessa)
Lisäksi: Pehmeää sämpylää

Paistoin lohkoja hetken öljyssä valtaisassa kattilassa. Lisäsin  tomaatit paloina ja mausteet, sitten appelsiinimehun, annoin aromien porista ja keitin vedenkeittimellä veden kuumaksi ja lisäsin sen kattilaan. 
Annoin kurpitsojen porista kypsiksi.
Vetelin sauvasekoittimella sekaisin ja lisäsin kookosmaidon ja ai ai kun on vetistä! Eikun maizenaa ruokalusikallinen vesi tilkkaan ja sekoitin litkun keittoon, keitto alkai heti paksuuntua, aromit löysivät nenäni ja vesi herahti kielelle, vielä loppu maustaminen suolalla ja eikun nauttimaan! =D

Muistakaa laittaa varovasti sitä currya jos ei ole tottunut, helpompi sitä on lisätä kuin ottaa pois.

3 kommenttia:

  1. Olisiko sittenkin pitänyt maistaa sitä keittoa :)

    VastaaPoista
  2. Ei ole kurpitsaa, mutta onnaiskohan kaupan zucciinista... Pitää kokeilla ensi viikolla =o) t:Hanna

    VastaaPoista
  3. no melkeen samalla ohjeella porkkanasta tai baataatistakin, mutta kookosmaidon korvaan creme fraichella ja jättää tomaatit pois :)
    Lipstikkaa lisäsäsin keittoon eilen, kun muistin et mun piti sitäkin sinne laittaa.
    Kaipa tuo mistä vaan kurpitsasta onnistuu, käyttää sitten vaikka tomaattimurskaa värin luomiseksi??

    VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)