26. lokakuuta 2010

Pannukakkuja

 

Paistelin pannukakkuja eilen ja itse nautin ne "oikein" vaahterasiirapilla ja saksanpähkinöillä, mies lettuhillolla.
Eivät olleet niin rasvaisia kuin normi lätyt, mutta kyllä näissä ihan makeaa mahan täydeltä oli. Nyt kun olisi kermavaahtoa ja tuoreita mustikoita, hmmm. Ohje on syyskuun Talo & Koti -lehdessä.

Pancakes á la Sara (La Fountain)

5dl vehnäjauhoja
1,5 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,25 dl sokeria
2,5 dl maitoa
1,25 dl kermaa
1 prk kermaviiliä
2 munaa
3 rkl sulatettua voita
1 rkl vanilja-aromia

Koristeeksi:
saksanpähkinöitä rouhittuna
vaahterasiirappia
tomusokeria

1. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa nesteet ja lisää kuivat aineet vähitellen nesteen joukkoon hyvin sekoittaen. Anna seoksen seistä noin 5 minuuttia.

2. Kaada pieni kauhallinen taikinaa paistinpannulle (paista ilman voita) ja anna paistua miedolla lämmöllä. Kun taikina vähän nousee ja on hieman jäähtynyt, käännä lettu ja anna ruskistua vielä hetki.

3. Tarjoile saksanpähkinöiden, vaahterasiirapin ja tomusokerin kera.

'
Löysin uuden lämpimän nukkumapaikan.


Oho, nyt mut huomattiin!


Joo, joo jos mä tuun alas on paree olla tarjolla jotain hyvää.

3 kommenttia:

  1. Ei kait ole kylmää tulossa kun Minttu hakee jo lämmintä paikkaa!!!Lämpöistä syksyä Teille kolmelle !

    VastaaPoista
  2. Eikö elokuvateattereissa ole aina joku henkilö, joka hoitaa filmipyörityksen. Nyt Minttu on ottanut sen hoitaakseen ;)

    VastaaPoista
  3. Lisäys vielä edelliseen kommenttiin
    1 kuva:
    Jaahas, porukka on tullut jo paikalle. Tarvitsee laittaa filmi pyörimään...
    2 kuva:
    No niin, nyt filmi pyörii ja porukka pysyy paikalla ainakin pari tuntia...
    3 kuva:
    Ja nyt hiivin hiljaa pienelle välipalatauolle (emäntä on tehnyt pannukakkuja)...

    VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)