13. joulukuuta 2011

Kukkakranssi


Pikkuhiljaa on tullut tehtyä kaikenlaista koristetta kotiin. Kransseja parikin, tämä ja ulko-oven joulukranssi, jonka jo linnut päättivät repiä kappaleiksi. Ikkunoiden välissä myös iloinen tonttuparaati! :)
 Tätä kukkakranssia oli oikein mukava tehdä, sai käytettyä kaikenlaiset jämäkankaan palat pois. Hillityissä väreissä kun pysyy jaksaa kranssia tuijotella pidempäänkin, voisihan se olla hauska myös kesäisissä väreissä esim. vaaleanpunaista, vihreää, keltaista ja liilaa. Kunhan oikeat kankaat löytyy. Kuviollisia voi käyttää ihan yhtä hyvin kuin yksivärisiä.
 Itse päädyin nyt pellavaan, farkkuun ja kuviolliseen ruskeaan; sisustuksessa myös samoja värejä.

(Outo kuvakulma?)

Piirsi itse paperille kaavoja erilaisista kukista ja testaamalla kankaisiin jäi kaikista monimutkaisimmat pois. Pellava ainakin rispaantui helposti reunoistaan ja siksi osasta leikkasin vain ympyröitä, nupuiksi. Sitten terälehtiä vain sommittelemaan päällekkäin joko kuumaliimalla yhdistämällä tai neulomallakin onnistuu jos haluaa. Keskiöksi kaunis nappi tai puolitettu puuhelmi, jos ei raaski nappeja tuhlata. Kranssi on myös purettavissa, napit saa kyllä uusiokäyttöön vaikka käytin kuumaliimaa.


Kangaskukkia kuluu kyllä uskomattoman paljon, loppujen lopuksi varmasti ainakin kaksi kertaa olin uudelleen kukkia leikkaamassa. Meneehän niitä päällekkäin monta, parhaimmilaan viisi palaa. Välillä nuppuihin tarkoitettuja ympyröitä käytin myös kukkien `aluslehtinä´.
 Nuppujen sisällä valmiina ostetut valkoiset "heteet" ja pajukranssin ostin valmiina Prismasta ja päälle suihkautin matta valkoista maalia.

Yhteenveto tarvikkeista:

Pajukranssi
Spray-maalia matta valkoinen
Paperia ja kynä kaavojen piirtämiseen
Kangastilkkuja
Sakset
Nappeja
Muoviheteitä
Kuumaliimaa paljon!

4 kommenttia:

 1. Neuleplääh ehkä, mutta olet kyllä saanut aikaan tosi kauniin kranssin! Siis kädentaitoja kuitenkin. Ja hyvää silmää;)

  kauniita korujakin olet tehnyt. Ehkä se into suuntautui nyt sinulla jonnekin toisaalle?

  VastaaPoista
 2. Pirjo, kiitos kehuista, tulee kyllä ihan tarpeeseen. Olet kyllä oikeassa siitä että intressit ovat vain vaihtaneet kohdetta :)

  VastaaPoista
 3. Sinä keksit aina jotakin kivaa :)

  VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)