4. marraskuuta 2013

Pölyrätti


Koskaan, en koskaan ennen ole tehnyt tiskirättiä. Inhoan koko rättiä, yöööök! Hoitelen tiskipöydän nopeasti kuivaksi joko pyyheliinalla (se viedään heti pyykkikoriin sen jälkeen, yök =P!) tai talouspaperilla (äkkiä pöpöt roskiin). Ajattelin sitten kun Käsityöblogit-ryhmässä on itsensä haastaminen blogihaastena, niin päätin yrittää päästä ällötykseni yli. :D


Lähdin etsimään You Tubesta jotain ihan muuta videota ja sitten löysin ohjeen tällaiseen Quilted Lattice stitch TÄÄLTÄ pintaneuleeseen ja kovasti heti tykästyin. Näyttää ehkä alkuun vaikealta, mutta oikeastaan aika helppo. Alkumallailut näkyy tuossa tummanvihreän rätin vasemmassa reunassa. 


Sitten vain pölyrätti heilumaan! Olen pikkaisen järkyttynyt. Puhdistin pöydän ensin paperilla (pöytä oli todella yök). Luulisi että kaikki lika olisi tarttunut siihen paperiin..tuo rätti tuli ihan harmaaksi!!! Pyyhin vielä paperilla eikä siihen enää tullut likaa ollenkaan. Olen todella posiitiivisesti yllättynyt, tämä rätti tuli jäädäkseen.


Tässä pöydässä on omituinen pinta; wettexin rullaräteistä irtoaa kuituja tähän aina!


Hahhaaa..tämä on hauska, yritin kirjoittaa ohjetta tai jonkinlaista kaavaa. Jos joku jotain ymmärtää niin siitä vaan sitten apinoimaan. Kuvio tasottui hyvin ainaoikeiden silmukkareunojen väliin kun sitä varten luot 27silmukkaa. Eli ohjeessani yhteensä olevat 33 silmukkaa. Nurjat neulotaan nurin lukuunottamatta ainaoikein reunoja. :) Saa esittää lisäkysymyksiä jos niitä löytyy.

Ohje: rätti on oma ja juutuubissa ohje pintaneuleelle
Puikot: Tummanvihreässä 4mm ja limessä 4,5mm
Lanka: Novita Miami
Kulutus: Tummanvihreään meni 12g (iso olikin sitten jo kastettu)

5 kommenttia:

 1. Mulla on myös tuo tiskirättien teko jäänyt vain ihastus asteelle. En vaan ole saanut aikaiseksi vaikka kaikki esittelee niin kauniita tiskirättejä...tosin, käykö niin, ettei niitä raaski käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mulla ainakin heti meni käyttöön. Mä sanon sitä pölyrätiksi kun tis...yöök...mä en tiskaa! ;)

   Poista
 2. Mua myös aluksi ällötti ajatus tollasesta märästä rätistä, joka lojuu keittiössä.. :D mutta rohkeasti kokeiltuani totesin sen huomattavasti paremmaksi kuin yksikään "oikea rätti"!

  VastaaPoista
 3. Mä sain anopilta sellasen ihan perus neulotun muutama viikko sitten ja vitsi se on hyvä! en ole jaksanut ite tehdä, kun ajattelin että ne ei ole niin hyviä kun mikrokuitiliinani. No nyt on puuvillalangoille ainakin käyttöä jahka näistä joululahja ralleista päästään :) ihanan värisiä nuo sinun omasi ja malli kans vähän erilainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malleja on vaikka ja kuinka! Pittää jotenkin joukosta erottua. Mulla on tota miamia pikkasen tuolla varastossa, kun joku muu ei sitten onnistunutkaan (=innostanut).

   Poista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)