9. toukokuuta 2014

Sadepäivän lohdukkeeksi: Suklaamuffinssit *gluteeniton*


Gluteenitonta leivontaa -blogissa olikin leivottu suklaamuffinsseja. Minä olin koko päivän kärvistellyt jääkaapin tyhjyyttä, kun kuva paukahti näkökenttääni aloin alitajuisesti penkomaan laatikoista tarveaineita. Kaikkea en löytänyt, mutta osaan soveltaa. Se jos mikä on kyky..taito tai sitten ei, joskus on tullut pahojakin kokeiluja. :)

Sovelletut suklaamuffinssit
12kpl

80g kirnuvoita
120g tummaa suklaata

-Sulatetaan vesihauteessa.

1dl intiaanisokeria
n.3tl vaniljasokeria (purkin pohjat heitin)
2 munaa

-Sekoita käsivispilällä sulaan voi-suklaaseokseen.

4dl Semperin fin mix jauhoja
2tl leivinjauhetta
hyppysellinen ruususuolaa
1dl maitoa

-Sekoita joukkoon jauhot ja maito vuorotellen koko ajan taikinaa sekoittaen.

30g tummaata suklaata rouhittuna
rasia coctail kirsikkoja paloiteltuna

-Heitä sattumat taikinaan ja sekoita. Täytä muffinssipelti tai -vuuat ja paista kiertoilmauunissa 200 asteessa 20min. Saa nauttia!

Lisäys edelliseen: Maistelun tuloksena, vähentäisin vielä lisää sokeria. Vieläkin ällönmakeaa, mutta makuja on monia. :) ..kokeilut jatkukoon, ehkä puoli desiä seuraavaan erään?


2 kommenttia:

  1. Näyttää aikasta syntisen hyvältä! :P Miulla rupesi tekemään kahvia mieli ja kun isännältä kysyin, niin tuumasi "Onkos meillä kököjä?". No ei ollut vaan kohta on. Tuuppasin mustikkapiirakan uuniin. Saa nähdä millainen tulee, kun heitin vaan aineet vuoronperään kippoon ilman mittailuja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tulee hyvää ja maistoin jo näitäkin, maku just kohillaan! :)

      Poista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)