24. elokuuta 2014

Kääretorttu kokeiluja *G*

 Eilen oli leipomispäivä. Leivoin siis kääretorttuja pakkaseen, että siellä olisi edes jotain vieraiden varalta. Yleensä kääretortut ovat kompastuskiveni, harvoin onnistuu. Sen jälkeen kun aloin käyttämään tattarijauhoja olen onnistunut AINA! Kummallista. :)
Tein Yhteishyvän ohjeella gluteenittoman tattaritortun. Unelmatorttuun lisäsin vain 2 rkl kaakaojauhetta lisäksi taikinaan. Sisällä on kermavaahtoa, rahkaa, coctailkirsikoita ja suklaarouhetta. Ihan lempitäytteeni!


Sitten halusin kokeilla jotain ihan muuta. Jonkun blogissa, jossain joskus olen nähnyt miten tehdään raitatorttu. Netissä löytyy kyllä jos minkälaista koristeltua rullaa. Kumpa vain tästä kehittyisin niin taitavaksi.

Tähän vaaleanpunaiseen tiikeriin tein taikinan ihan ohjeen mukaan, sitten jaoin sen kahtia ja toiseen osaan lisäsin ainakin 20 tippaa punaista elintarvikeväriä ja mustaviinimarjajauhetta runsas ruokalusikallinen. Sitten kumpikin omaan pursotuspussiinsa ja pursottamaan, en käyttänyt tyllaa.
 Uunissa paistopinta muuttui ruskearaidalliseksi. Ilman miekkosta en olisi ymmärtänyt kääntää torttulevyä kahdesti ympäri eli yleensä täyttöpuolena oleva puoli onkin nyt päällä! Siellä värit olivat säilyneet hienosti. Mahtavaa onnistumisen tunnetta, vaikka ei raidoista viivasuoria tullutkaan. Löysän taikinan pursottaminen on uskomattoman vaikeaa.Täytteenä 1.5dl kerma-rahkaseosta ja omatekoista mansikka-vadelmahilloa. Raidoituksen mustaviinimarjajauhe maistuu myös tortussa joten olisin voinut maustaa kerma-rahkaseoksen myös sillä.

Kokeilut jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)