23. elokuuta 2014

Paistetut pannukakut *G*

Taasko maito menemässä vanhaksi? Tekisikö lättyjä tai pannukakkua? Miten olisi amerikkalaiset pannukakut? 
 Ennen viljattomuutta tein jonkun periamerikkalaisen ohjeen mukaan pannukakkuja vehnäjauhoista ja mustikoista, mutta nyt piti ohjetta vähän soveltaa. Jätin turhia ainesosia pois eli sokeria näissä ei ole lainkaan. 



Viljattomat pannukakut *G*
12 kpl (halkaisijaltaan n. 10cm kakkuja)

4 dl Semperin Fin Mix jauhoseosta
1,5 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 dl maitoa
1 prk kermaviiliä
3 munaa
3 rkl sulatettua voita
(1 rkl vanilja-aromia, ei vaniljaesanssia!)

Mittaa maito kulhoon ja riko sinne munat, vatkaa rikki. Lisää kermaviili ja vanilja-aromi sekä sulatettu voi.
Yhdistä kuivat aineet toisessa astiassa ja lisää jauhot nesteeseen vähitellen koko ajan seosta vatkaten. Anna taikinan turvota 5 minuuttia ennen paistamista. Pannukakut paistetaan ilman voita, sillä voi on jo itse taikinassa. Tulet huomaamaan että letut eivät jää kiinni pannuun.


Nosta pieni kauhallinen taikinaa kuumalle pannulle. Taikinan alkaessa kuplimaan kuten kuvassa on aika kääntää lettu.


Kääntämisen jälkeen paista toista puolta vain hetki.
Paista näin kaikki pannukakut. Voit paistaa myös lettupannulla pienempiä kakkuja.


Valmista tarjottavaksi. Tarjoile hillon kanssa tai sitten vaahterasiirapin ja saksanpähkinöiden kera. Tein todella hyvää mansikka-vadelma hilloa viime vuoden sadosta joka oli unohtunut pakkaseen.

  Hyvää ruokahalua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)