8. lokakuuta 2014

Omenaisia herkkuja *G*

Syysomenamme Antonovkat kypsyivät vihdoin ja viimein! Omenalajikkeena se on kovakuorinen, vihreä hieman keltaiseen taittuva ulkopuoli, mehukas , hapokas lähes sitruunainen maku ja rapsakka. Siitä saa maailman parasta hilloa! Mehua en ole vielä ikuna viitsinyt tehdä. Tästä saisi varmasti hyvää siideriä, viinistä en niin välitä ja kuivaaminen on haasteellista kun ei se oikein ole kypsä ennenkuin kypsyy talvisäilytyksessä.



Päätin tehdä omenahyvettä, se vaan on niin hyvää. Helppoa ja nopeaa!


Kokeilin tehdä tämän nyt maidottomana ja gluteeniton myös tietysti.
Omenahyve
Annoksia 2-4

2-3 isoa vihreää omenaa
tilkka vettä
1rkl sitruunanmehua
kanelia
1 tl hunajaa

Lohko omenat pieneen uuninkestävän astiaan niin että ne ovat reilusti yli reunan. Liruta pohjalle tilkka vettä. Ripottele päälle kanelia reilusti ja nosta nokare hunajaa omenoiden päälle. Laita vuoka uuniin 200asteeseen n. 15-20min. niin kauan että omenalohkot ovat laskeneet puoleen siitä mitä olivat ennen uuniin laittoa.

1 reilu rkl kookosöljyä
1rkl hunajaa
1,5dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5dl kookoshiutaleita
1rkl pellavansiemeniä
ripaus kardemummaa, kanelia ja intiaanisokeria mausteeksi
(inkivääriä,neilikkaa voisi käyttää myös)

Lisäksi Alpron vaniljakastiketta tai Tofu vaniljajäätelöä

Omenoiden kypsyessä uunissa tee kattilassa hellan päällä kauraseos. Mittaa hunaja ja kookosöljy kattilaan, anna sulaa. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoittele tasaiseksi. Ota uunivuoka uunista ja kumoa kauraseos omenoiden päälle, tasoita. Laita vuoka takaisin uuniin ja paista n.10-15min, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile kera vaniljakastikkeen.


                                     

Testasin myös pari viikkoa sitten Paleokeittiön omenapiirakkaa, voin suositella! Todella maukasta, erillaista ja maidotonta. Pohjassa on pekaanipähkinää ja täytteessä kookoskermaa. Ei sovellu mielestäni jääkaappisäilytykseen, pohja alkoi kostumaan liikaa viidentenä päivänä. Nauti lämpimänä! :D



4 kommenttia:

  1. Ei tämmössii herkkui saa mulle näyttää...namnam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :P Pitää tehdä vähän ja vain tarpeeseen, katsos.

      Poista
  2. Voi luoja miten herkullisen näköinen omppupiirakka! :P Näppis kastuu kuolan määrästä.

    VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)