28. syyskuuta 2015

Pienen vauvan villasukat

 Minun pisin projektini (n. 8kk) päättyi rv 35 +1, kun synnytin pienen pojan. Hän halusi tähän maailmaan hieman ajoissa. Sainkin makoilla sairaalassa vähän kauemmin kuin muut synnyttäjät, vaikka poikamme ei keskoskaapissa hengaillutkaan. Painoa vaan seurattiin ja ihon kellastumista.
 Sairaalassa olikin aikaa neuloa. Jalat ja kädet kun ovat niin pikkuiset!
Sukat ja vanttuut neuloin Schoppelin Admiral cat print langasta joka on käsinvärjättyä sukkalankaa, 2,5mm sukkapuikoilla. 15cm puikot on kyllä kätevät näin pienessä työssä.

Keskosvauvan sukat

Luo 40s. Neulo 1o,1n joustinta 6krs. Neulo haitarineulos ohjeen mukaan kolme kuviokertaa. Neulo 1o,1n joustinta 3krs.
Jatka neljännelle puikolle ensimmäisen puikon silmukat ja tee kantapää. Neulo 12 krs ja kantapäänkavennuksia aloittaessa kummassakin reunassa 7s ja keskellä 6s. En kirjoita nyt tähän miten kantapään kavennukset tehdään. Jos joku ei tiedä voi kysyä.
Poimi 6silmukan molemmin puolin 7silmukkaa, kaikilla puikoilla jälleen 10s. Kiilakavennuksia ei tarvita.
Neulo 15krs:ta aina oikeaa. Aloita sen jälkeen kärkikavennukset, joka kerroksella ensimmäisen ja kolmannen puikon lopussa 1s neulomatta, neulo seuraava ja nosta ensimmäinen silmukka tämän yli. toisen ja neljännen puikon alussa neulo kaksi oikein yhteen. Kun puikoilla on enää neljä silmukkaa päätä sukka.

Nämä sukat ovat jo kaksi viikkoiselle jässikälle jämptit, nyt aion neuloa 20kerrosta aina oikeaa ennen kärkikavennuksia. :)

Keskosvauvan vanttuut

Luo 32s. Neulo 1o, 1n joustinta 18krs:ta. Neulo ainaoikeaa 20 kerrosta ja aloita sitten kärkikavennukset kuin sukassa. Kun silmukoita on yhteensä neljä päätä vanttuut. :)

4 kommenttia:

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)