6. heinäkuuta 2008

Pavlova


Kesää ei oo mitään ilman mansikkaleivonnaisia. Viimeksi juhannukseksi tein Brita -torttua, tänään kokeilin Pavlova -kääretorttua ja siitä tuli niiiin hyvää. Yleensä saan jotenkin kummassa mokattua tavallisen kääretortun, mut tää oli kyllä tosi helppo. Torttu oikein sulaa suussa. Miekkonen nuoli jopa lautasen! 8 )
Pavlova kääretorttu
4 huoneenlämpöistä kananmunan valkuaista
1 tl etikkaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl maizenaa
mantelilastuja
Täyte:
3 dl mansikkakermaa
250 g mansikoita viipaloituina
Säädä uuni 175 asteeseen ja päälle.
1. Vaahdota valkuaiset etikan kera kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää puolet sokerista koko ajan vatkaten.
3. Yhdistä loput sokerit ja maizena ja lisää vähitellen vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten kunnes vaahto on kovaa eikä kippoa käännettäessä valu päähän..
4. Levitä marenki uunivuokaan leivinpaperin päälle.
5. Ripottele päälle mantelilastuja ja paista uunissa n. 15 min. tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
6. Ripottele heti valmiin marengin päälle hieman sokeria ja keikauta toisen leivinpaperin päälle ja irroita paistopaperi pois varovasti, samoin kuin tavallisesta kääretortusta. Anna jäähtyä.
Täyte:
1. Vatkaa kerma ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
2.Viipaloi mansikat ja levitä kerman päälle.
3. Kääräise torttu pitkältä sivulta löyhästi rullalle ja siirrä suoraan tarjoilu astiaan.
Marenki alkaa aika nopeasti vettymään jääkaapissa, mut ei tästä paljoa jääkaappiin varmaan jää. ;)

2 kommenttia:

  1. Ehkä joskus leivot kakun uudestaan ja pääsemme maistamaan sitä nammm...

    VastaaPoista

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)