3. helmikuuta 2013

Löysä pipo


Hyppelehdin lenkillä, yritän ainakin kolmesti viikossa. Tällä viikolla olen ollut laiska (en muuten), mutta ulos en ole nenääni oikein laittanut. Heti auringon astellessa areenalle astelin minäkin!
Päässäni uusi pipo-pää-pipo-pipo! Onkohan järki jäätynyt?! Pipon tein melkein kuukausi sitten. Tämä jos jokin kertoo etten ole blogannut tarpeeksi viime aikoina. Pipo on naurettavan helppo tehdä!! Vähän mitataan, lasketaan silmukka määrät, valitaan langat ja puikot ja sitten töihin.


Valitsin langoikseni Flip flopin +nro 7 sukkapuikot ja Nallea no 4 sukkapuikot

Luodaan ensin nallella 102 silmää ja jaetaan tasaisesti puikoille. Neulotaan joustinta 2n, 1o.   Neulotaan koko oman korvan mitalta (7-10cm), kun ollaan tyytyväisiä tähän kavennetaan 2nurin yhteen, 1o. Toistetaan kerros loppuun.
Otetaan langaksi Flip flop ja isommat puikot ja jatketaan neulomista 1n,1o. Neulotaan ja sovitetaan pipoa päähän. Pipon lopun alkaessa sopivasti roikkumaan, harkitaan pipon päättämistä ja neulotaan pari kerrosta lisää. Päätetään silmukat. Kyllä tässä vaiheessa vain päätät kaikki silmukat 1 silmukka nostamatta neulot seuraavan oikein ja nostat nostetun silmukan neulotun ylitse. neulot seuraavan ja nostat taaemman, neulotun ylitse. Toista, kunnes sinulla on enää yksi silmukka. Katkaise lanka jätä noin 20cm pätkä ja nyt tarvitset virkuukoukun. Sitten seuraa päättely osio. Vickie Howellin beanie on päätelty samoin tai minä päättelin piponi samoin kuin hän, mutta sieltä voi käydä katsomassa vinkkiä pipon oikeaoppiseen päättelemiseen. 

Taita pipo puoliksi ja vedä puikolla lanka puolesta välistä lävitse. Vedä läpivedetty lanka puikolla olevan silmukan lävitse. Puolita pipo toisin päin niin että pipo näyttää neljän tuulen hatulta ja vedä kärjet keskelle ja vedä lanka joten kuten molempien reunojen keskeltä niin että pipo suppuuntuu. Tällä periaatteella jatketaan kunnes pipo alkaa näyttää tältä:Kun olet mielestäni tarpeeksi kuronut pipoa umpeen on aika päättää lanka ja lähteä pipo päässäsi kohti uusia seikkailuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)