2. helmikuuta 2013

Sytykeruusut


Ystävältäni sain idean kokeilla itsekin munankennosta tehdä ruusuja ja kastaa ne sitten steariiniin. Yleensä näitä näkee blogeissa joulun aikaan (mukava, pieni ja itsetehty lahja).


Skippasin heti ensimmäisenä idean irtonaisista terälehdistä ja vain pehmensin hieman pahvisuikaleita ja sitten kieritin niitä kennosta repimäni kupin sisään. Keskustan tein lopuksi käsissäni ja työnsin valmiin "nupun" keskelle. Käänsin vielä jokaisen kukan ylösalaisin ja vielä painoin sormieni välissä, varmistaakseni ettei sisus vain putoa steariiniin kastettaessa.


Kannattaa varata huono kattila jos aikoo suoraan kattilassa sulattaa. Minulla mitään huonoa ole :) niin tein tämän sitten vesihauteessa ja pieni säilyketölkki käy hommaan oikein hyvin. Sen verran suuri suuaukon pitää kuitenkin olla että saa kastettua ruusun sisään pihtien avulla. Vesihauteeseen laitoin 1,25 kynttilää..voi käyttää värillisiä tai vain valkoisia. Steariinia jäi yli, mutta tölkin voi jäähdyttää, varastoida ja käyttää seuraavalla kerralla uudestaan.Alkaa olemaan aika sulaa tavaraa. Valkoisella kynttilällä vei eniten aikaa. Levy oli koko toimituksen ajan päällä, mutta ei mitenkään kiehunut. Kattilaan vettä sen verran vähän ettei tölkki heilahda kumoon.


Tarvitaan jokin alusta myös mihin ruusut nostetaan kastamisen välissä, alla peltikansi ja päällä sanomalehteä ettei kansi mene pilalle. Lusikalla valelin hieman lisää talia ruusujen sisään, muista kuitenkin että tali alkaa heti jäähtymään kun nostat lusikan tölkistä joten toimi ripeästi.


Kastoin ruusun taliin ylösalaisin pihtien avulla, nostin ylös valutin hieman ja siirsin sanomalehden päälle. Otin toisen ruusun ja sama homma. Kun kierros on täynnä aloitetaan uudestaan. Kastoin ruusut kaksi kertaa ja lopuksi lorotin talia lusikalla. Ruusuni odottavat nyt kuivumistaan. Yhdestä 10 munan kennosta olisin saanut aikaan 5 sytykeruusua, ellen olisi joutunut käyttämään kennoa takan sytytykseen joten tein sitten vain 4. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)